Tandlægerne på Frederiksberg

Tilbage

Tandlægerne på Frederiksberg
Smallegade 45
2000 Frederiksberg
http://tpfrb.dk

Hos Tandlægerne på Frederiksberg er tiden og fagligheden til stede til at give hver patient den bedste oplevelse af at gå til tandlægen. Placeret lettilgængeligt centralt på Frederiksberg – tæt på metro – ligger vores flotte klinik. Her udføres stort set alle behandlinger, og de udføres ud fra filosofien om, at du som patient skal beholde dine egne og sunde tænder hele livet.

Af den grund er faglighed højt prioriteret. Vores personale efteruddannes løbende, så de altid er opdaterede på den nyeste viden. Det resulterer i den mest kompetente behandling, til fordel for patienterne. Vi er også opmærksomme på at hver patient er unik. Derfor
er der hos Tandlægerne på Frederiksberg også ro til en individuel behandling, hvis du lider af tandlægeskræk.

Tandlægeskræk er et af vores primære fokusområder, og derfor er det altid muligt at få udført en behandling helt smertefrit. Der er altså ikke en behandling, som ikke kan udføres uden at påføre dig smerter, og der tages altid den tid og ro der skal til, for at lægge en bedøvelse der virker optimalt. Alt dette er med til at sikre en tryg oplevelse for vores patienter med tandlægeskræk.

Prisen går vi heller ikke på kompromis med – storkøbsaftaler af materialer giver besparelser og ensartet kvalitet, som direkte kommer dig til gode.

Se mere om vores arbejde med tandlægeskræk her, og se vores lave priser her.

Categories: Præsentation

Tom Lykke Gregersen: Tandklinikken Perlegade

Tilbage

 

Tom lykke Gregersen

Tandklinikken perlegade 13. 1 sal.

6400 Sønderborg

www.perletand.dk

tlf: 74 42 84 42, mobil 28118442

 

 

Mit navn er Tom Lykke Gregersen, Kandidat fra København 1981 og har haft egen praksis i Sønderborg centrum siden 1987.

Jeg driver min praksis med tryk på tandlæge.

I stedet for alene at fokuserer på en tand har jeg på min klinik fokus på det hele menneske. Jeg driver min klinik med en flad organisation således at mit personale ikke alene er fagligt veluddannede, men de er også fuldt ud engagerede interne samarbejdspartnere.

Vi har faste procedurer for at modtage nye
klienter, også for at sikre patienterne at de i den kliniske situation faktisk bliver hørt og mødt på det rigtige niveau. I vores procedurer benytter vi ” aftaler ” og ordholdenhed som vigtige elementer. Som supplement benytter vi akupunktur med rimelig effekt, samt i enkelte særlige tilfælde Dormicum til ” at bryde isen ” med.  Vi kan også i extreme tilfælde tilbyde fuldnarkose. Som opfølgning på de første reelle behandlerseancer kontakter vi klienterne og får en tilbagemelding på deres oplevelse. Den bedste ros vi kan opnå, er når de kommer med venner/bekendte og er blevet til ambassadører!

Overordnet er jeg tandlæge af den ” tandbevarende type ” og min spidskompetencer udover at møde mine kunder på det rigtige individuelle menneskelige niveau, ligger inden for endodontien og har stor arbejdsglæde ved med mit Zeiss mikroskop ofte at kunne løse kroniske smerte komplekser enten ved at finde ( at kunne se ) en hidtil uerkendt crack-line eller en overset rodkanal.
Endvidere har jeg en stor passion for at udarbejde forskellige relevante løsningsmodeller til klienternes problemstilling og guide dem til vælge den for dem rigtige løsning i situationen. Jeg har ingen problemer med at henvise specifikke delopgaver til mere kompetente kolleger.

I min kærlighed til tandplejen tilstræber jeg at være autentisk , troværdig og pålidelig.

Categories: Præsentation

Nyhedsbrev Juni 2012

Nyhedsbrev DSO juni 2012

Kære medlemmer

Hermed en sommerhilsen til jer alle – samt lidt nyt fra Dansk selskab for Odontofobi

Vi har i maj måned holdt årsmødet i Odder. Temaet var kommunikation med den bange patient. Se mere i referatet på vores hjemmeside. En super god dag, med gode oplæg af Rikke Wesselhöft ,Susanne Buus Thomsen og Christina Krohn om opgaveglidning/anerkendende kommunikation, samt beslibning af caries approx i mælketænder. Der forefindes ligeledes fotos fra årsmødet på hjemmesiden. www.odontofobi.org som dog kræver, at du logger dig ind.

 

Næste årsmøde kommer til at foregå på Scandefa. I hører nærmere – men allerede nu er programmet ved at være i støbe skeen – og det bliver helt fantastisk.

3 medlemmer har været på Odontofobi symposium i Gøteborg. Der findes referater fra dette også på hjemmesiden.
Medlemmer blev meget inspirerede og flere ting fra symposiet kan være relavante også i DK. Vi arbejder på sagen bl. a. at starte på at lave en uddannelse omkring tandlægeskrækbehandling.

Vi har fået ny hjemmeside mand og dermed også ny webmaster. Der kommer nogle ændringer – men vi tror ikke det kommer til at påvirke jer. Ellers giv os straks besked.

DSO er kommet på facebook. Vi vil forsøge via FB også at gøre opmærksom på når der sker noget på hjemmesiden. Gå ind på FB og søg på Dansk selskab for odontofobi og anmod om venskab – eller bare like (syntes godt om) når du falder over noget på siden. Hvis en eller flere af vores medlemmer har lyst til at ‘passe’ siden så folk kan få mulighed for at få spørgsmål besvaret, så ville det være en stor hjælp
for foreningen.

Næste medlemsmøde er i Odense. Lørdag den 6. oktober kl. 10.00 Temaet er: Magt og værdier i kommunikation med patienten v/Kristian Jul Paaske. Om eftermiddagen arbejder vi på endnu en oplægsholder, men det er ikke helt på plads Håber vi ses. I hører nærmere ang. Tilmelding

På vores hjemmeside kan man se at vi stadig tilbyder kollegial supervision. Er du kørt fast med en bange patient – kig her, og få den hjælp, du har brug for. Der er kolleger både fra børne- og voksentandplejen, der stiller sin ekspertise til rådighed.

Til oktober er der igen valg til bestyrelsen. Vi har 1 medlem og en suppleant, der har valgt at træde ud. Har du lyst at
være med, så kontakt os på mail odontofobi@gmail.com

Rigtig god sommer ønskes du af

Dansk Selskab for Odontofobi

Categories: Nyhedsbreve

Kollegial supervision

Kollegial supervision omkring Tandlægeskræk
Ønsker du hjælp og støtte til at behandle patienter med angst for tandbehandling tilbyder vi i Dansk Selskab for Odontofobi kollegial supervision.
Vores ekspertise ligger på forskellige områder – børn, unge og voksne, handicappede på forskellige måder, hjælp til deciderede fobier og til mennesker, der er traumatiserede på forskellig måde.
Du er velkommen til at kontakte odontofobi@gmail.com om dit problem, så henviser vi til rette ekspert på området.

Nogen gange er problemet relativt enkelt og kan afhjælpes via en mail eller en kort telefonsamtale.
I andre situationer må der mere til, det kan være en supervisionssamtale, hvor vi mødes eller evt. en konsultation via telefon- eller på skype, og så tager vi os betalt med 770 kr. i
timen.
Supervision af en mindre gruppe tandlæger / tandplejer eller tandlægeteamet på klinikken er også en mulighed.
Vi vil gerne hjælpe, så ring eller skriv, hvis du har brug for vores hjælp.

Categories: Nyheder

Nyhedsbrev August 2011

Nyhedsbrev Dansk Selskab for Odontofobi

Tak for sidst til alle der deltog i Årsmødet i Odder. Vi havde en dejlig og meget inspirerende dag.
Se referaterne her: http://odontofobi.org/selskabet/arsmode-referater/
Fotos ligger på den lukkede del af hjemmesiden, indgangen til den er her: http://odontofobi.org/selskabet/medlemsside/

Mindfulness:
Som opfølgning på temadagen om mindfulness har foredragsholderen Mariann Lundgren Andersen, tilbudt at lave et kursus for interesserede i Jylland/Fyn området til foråret over 4 lørdage 10-17( 2x 3timer + 1times frokost) over 8 uger til en pris omkring 4000kr ved min. 15. deltagere.
Er du interesseret så kontakt Christina Krohn christina@vejlskovgaard.dk

Medlemsmøde og generalforsamling afholdes den 1. oktober i Odense.

Rikka Poulsen vil fortælle om ‘Effekten af tandlægeskrækbehandling og hvad gør de i Norge og Sverige’.
Se programmet og tilmeld dig her: http://odontofobi.org/nyhed/

Vi mangler til oktober 2 nye kandidater til bestyrelsen, da 2 træder ud. Tænk allerede over nu om det måske kunne være noget for dig?

GoCards:
Foreningens første GoCard så dagens lys i maj måned. Vi arbejder videre med at få lavet flere af slagsen, så de henvender sig både til patienter og behandlere.

Årsmøde:
Årsmøde i 2012 afholdes den 11. maj igen på Odder Parkhotel. Program følger.

Hjemmesiden:

Har man glemt sit kodeord og mistet den e-mail man fik med kodeordet
er det om at klikke “Mistet adgangskode” så indsætter man sin e-mail
r
adresse og får det tilsendt. Skulle der være problemer må man skrive
til: odontofobi.webmaster@gmail.com

Håber vi ses den 1 oktober i Odense!!

På foreningens vegne

Else Baden-Jensen
Alice Ravnsbæk Kristensen

Categories: Nyhedsbreve Tags: Tags: , ,

TAT workshop, årsmøde 2011

Referat af TAT.

Efter en dejlig formiddag med fuldt nærvær var vi klar til en eftermiddag med introduktion til TAT.

Else Baden Jensen lavede først en kort introduktion til behandlingsmetoden hvorefter det blev tid til at prøve behandlingen på egen krop.

Vi skulle hver især tænke på et problem som skulle behandles. Det kunne være af både fysisk eller psykisk karakter. Det ville være lyv ikke at sige at lokalet var præget af en del skepsis. Hvordan kunne noget så simpelt virke? Som vi kom længere og længere ind i behandlingsforløbet, blev flere af os dog overbeviste. TAT havde en effekt.
Vi sluttede eftermiddagen med en lyst og en nysgerrighed til at læse, afprøve og undersøge mere om TAT.

Matilde Brandt.

Categories: Referater Tags: Tags: , , ,

Årsmøde 2011 af Jack Øgendahl

Årsmøde i Dansk Selskab for Odontofobi.

Jack Øgendahl, tandlæge

For andet år afholdt DSO den 28 maj sit årsmøde på Parkhotel i Odder. Formand
Else Baden Jensen bød velkommen til de 30 deltagere, et flot fremmøde ud af 53
medlemmer. Foreningen, der er for hele tandplejeteamet, er nu etableret med en
hjemmeside, hvor alle kan søge oplysning om formål, gode råd, aktiviteter, læse
artikler, og få kontakt til medlemmer og behandlingsmuligheder.

Dagens hovedemne var en introduktion til mindfullness meditation (MBKT)
ved tandlæge, psykoterapeut og MBKT instruktør Mariann Lundgren Andersen,
set i relation til at arbejde med behandlingsangste, børn, unge og voksne, og
betydningen af selv at være i balance uden stress. Med foredrag og indlagte
øvelser om formiddagen, og workshop om eftermiddagen med mulighed for
nærmere at afprøve teknikken.
MLA fortalte først levende om sit virke som aktiv
tandlæge i Danmark over et
ophold i Indien og tilbage igen, med mange spændende udfordringer gennem
årene, med en bagage bestående af mesterlære i meditation, gestaltterapi,
studier i filosofi, teologi og psykologi, der førte frem til en i dag etableret
psykoterapeutisk praksis med samtaleterapi, parterapi og sjælesorg.
Herefter fulgte en indføring i tanker bag mindfullness, om angst som en del af
vore betingede reflekser, den afsmittende effekt på patienten ved som behandler
at være i balance gennem meditation, den vigtige opmærksomhedstræning,
teorier og neurologiske mekanismer bag meditation, gennemgang af den
kognitive diamant, om eksistentielle livsvilkår, og senere om hjernetræning og
hjernens funktioner.
Undervejs var der indlagt små sekvenser med mulighed for at afprøve
meditationsøvelser. Der er dokumenteret helende virkning ved brug af
mindfullness på en lang række sygdomme, bl.a. fibromyalgi, træthedssyndrom,
kronisk piskesmæld,
spiseforstyrrelser, cancer og parkinson.

Eftermiddagen startede med, at tandlæge Rikka Poulsen og psykolog Søren
Staugaard fremlagde resultaterne af en netop afsluttet prospektiv undersøgelse
af effekten på en kort intensiv behandling i daglig praksis af patienter
med tandlægeskræk. Den praktiske del af undersøgelsen blev foretaget på
tandklinikken i Hjelmensgade i Århus i 2007-2009, og den videnskabelige del
blev siden bearbejdet af psykologer på Århus Universitet. I undersøgelsen,
som med sine 106 patienter er en af de største på området, og den første
herhjemme, rejses spørgsmålene: virker kort intervention, hvem virker den
overfor, og er virkningen langtidsholdbar. Desværre var der afsat alt for kort

2

tid til en mere uddybende dialog mellem de to ansvarlige og mødedeltagerne,
men undersøgelsen vil forhåbentlig blive publiceret inden længe i diverse
fagtidsskrifter, hvorved det bliver muligt at nærlæse resultaterne.
Kurset
fortsatte med to workshops. Den ovenfor omtalte i mindfullness
meditation ved MLA. Den anden omhandlede TAT – Tapas Acupressure
Technique ved tandlæge og psykoterapeut Else Baden Jensen. TAT er en
overraskende hurtig og effektiv helingsmetode, som kan anvendes på et bredt
spektrum af problemer spændende fra voldsomme traumer og post traumatisk
stress til allergier og fobier. Metoden er let at lære og kan anvendes til
selvbehandling med stort udbytte. Børn har stor glæde af metoden og reagerer
oftest med en hurtigere heling end voksne.
Til slut blev dagen rundet af med dannelse af lokale erfa-grupper samt
evaluering. Næste møde i foreningen bliver generalforsamling i oktober.

Categories: Referater Tags: Tags: , , ,

Årsmøde 2011 af Alice Kristensen

Referat fra årsmøde DSO (dansk selskab for odontofobi) 28.5.2011

For 2. gang i dso´s historie løb et årskursus af stablen. En herlig Maj dag mødtes ca. 40 tandplejere, tandlæger og en enkelt klinik assistent op til kursus. Alle med samme interesse. At forebygge og behandle tandlæge angst.
Temaet på dette års kursus var Meditativ Mindfulness.
Når man arbejder med angste patienter, er det meget vigtigt at vi som behandlere er nærværende og opmærksomme. Mariann Lundgren Andersen, mindfulness træner, Tandlæge, MBCT, MBST, gav os et mindre intro kursus, både i teorien bag mindfulness og i de mere praktiske ting, som kan hjælpe på vej til en bedre meditation.
Som behandler er det tilfredsstillende at gøre noget godt for patienterne. Men det er svært at være ”god” ved patienterne, hvis man ikke er ”god” ved sig selv. Dette skal forstås som, at vi er nødt til selv at være rolige, fordomsfrie, bevidste, tilstede i
nuet når vi har patienterne i stolen. Ellers når vi ingen vegne med dem. Meditation har hjulpet mange behandlere til at finde roen, være opmærksomme på en bestem måde. Når vi har urolige/angste patienter i stolen, kan det være svært ikke at lade sig påvirke af fortiden. Vi har tanker, der hurtigt rutsjer tilbage til situationer, hvor panik måske er opstået eller behandlingen på andre måder er kørt af sporet. Ved meditation kan man træne sin hjerne op til at anerkende disse tanker, men også flytte dem væk fra fokus. Kun derved kan der blive fokus på opmærksomheden omkring den aktuelle patient.

Du kan ændre en oplevelse i stolen, bare ved den måde du er opmærksom på.

Men meditativ mindfulness kan desværre ikke læres bare ved en lille introdag. Det tager minimum 8 uger. Vi fik i løbet af dagen prøvet flere gange at ”meditere”. Mariann ringede 3 gange med små buddhistiske klokker, og førte os ind i meditationens verden med sin blide og rolige stemme. Efter at have
prøvet dette på egen krop, kan jeg godt forstå, at de kræver både indre og ydre ro at kunne meditere. 

Efter en lækker frokost blev der løftet sløret for en helt ny, endnu ikke offentliggjort, prospektiv undersøgelse.
Rikka Poulsen, tandlæge, psykoterapeut MPF og Søren Staugaard, cand.psych., PhD, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, har undersøgt :

  • Om kort intensiv terapeutisk behandling inden tandbehandling virker?
  • Hvem virker den så på? (kan man være FOR bange?)
  • Er virkningen langtidsholdbar?

I undersøgelsen deltog 102 patienter. 73 % kvinder. Aldersgennemsnittet var 41 år.
Uden at løfte sløret alt for meget, kan man roligt sige at terapeutiske samtaler inden tandbehandling virker ret godt på behandlingsangste patienter. En undersøgelse, den første af sin art i Danmark, som vi glæder os rigtig meget til bliver offentliggjort.

Eftermiddagen var delt op i 2 mindre sessions man kunne melde sig til:
n

  1. Mindfulness meditation, med flere meditations seancer, samt yderligere teori.
  2. TAT- Tapas Acupressure Technique/ Tandlæge og psykoterapeut Else Baden-Jensen. – En overraskende hurtig og effektiv helingsmetode, som anvendes til problemer som voldsomme traumer, post traumatisk stress, allergier og fobier. www.TATLife.com

Afslutningsvis blev vi delt op i små regionsgrupper, med et lille gruppearbejde.
En rigtig god dag i Odder med at super godt program. Undertegnede gik meget afstresset og i fuld balance derfra, med stort mod til at gå hjem og om ikke mediterer, så tage mange af redskaberne med ind på klinikken.
Håber vi ses næste år til årsmøde i maj i DSO. Se mere på www.odontofobi.org

Kærlig Hilsen
Alice Kristensen. Tandplejer

Categories: Referater Tags: Tags: , , ,